strictly cars with character

Met de jubilerende Lamborghini Miura door Italië

13 april 2016
Dat zal een mooi schouwspel worden als later dit jaar de Lamborghini Miura-toer door Italië trekt. Ter ere van de vijftigste verjaardag van het icoon worden Miura-bezitters opgeroepen mee te rijden. De Lamborghini Miura is slechts zeven jaar in productie geweest (het origineel zelfs maar tot 1969), maar toch heeft de auto een onuitwisbare indruk achtergelaten. Vijftig jaar later spreekt de tweezitter - ontworpen door Marcello Gandini voor Bertone - met zijn V12-middenmotor immers nog steeds tot de verbeelding.

Stier

Bij zijn debuut in 1966 was de Miura – genoemd naar de stierenras dat alom als het sterkst wordt beschouwd – de snelste productieauto ter wereld. Met een 0-100 km/u sprint in 6,7 seconden en een top van 280 km/u werden zijn racegenen geenszins verloochend.

Evenementen

Om te vieren dat de Miura vijftig is geworden, heeft Lamborghini voor dit jaar verschillende evenementen op stapel staan. Zo toonde het tijdens de Amelia Concours d’Elegance zes wonderschone versies van de Miura, inclusief de gerestaureerde Miura SV in de kleur Verde Metallizzato uit 1971. In augustus krijgt het eerbetoon een vervolg tijdens de Monterey Car Week.

Miura-toer

Verder roept Lamborghini via haar website Miura-bezitters op in te schrijven voor een toer door Italië, onder meer door Toscane, Emilia Romagna en Ligurië. De exacte datum is nog niet gecommuniceerd, maar dat het bijzondere plaatjes op gaat leveren, staat wel al vast.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer